10 fontos tanács allergiásoknak

  1. Menjünk el allergia vizsgálatra, hogy kiderüljön pontosan mi okozza az allergiás panaszainkat.
  2. Kövessük figyelemmel a pollenjelentéseket.
  3. Amennyiben vény nélküli allergiaellenes gyógyszert szedünk, akkor legyünk körültekintőek a választásnál. A sokféle készítmény között van, amelyik gyorsabban hat, vagy jobban csökkenti az orrpanaszokat, és van, amelyik hatékonyabb csalánkiütés esetén. Sőt vannak készítmények melyek egyáltalán nem, vagy csak nagyon kis mértékben álmosítanak, ami szintén fontos szempont lehet. Válasszunk személyes igényünk szerint, mert nem egyformák a tüneteink, és nem mindenkinek ugyanaz a készítmény válik be.
  4. Ha már tudjuk, hogy mire vagyunk allergiások, akkor a szezon kezdete előtt 1-2 héttel kezdjük el szedni a bevált gyógyszerünket.
  5. Gyógyszer szedése esetén nagyon fontos a folytonosság, mert ez biztosítja a zavaró tünetek csökkenését vagy megszűnését. Ez azt jelenti, hogy akár allergiás náthában szenvedünk, akár csalánkiütésünk van, minden nap vegyük be a gyógyszerünket mindaddig, amíg fennáll az allergén kitettség, illetve a tünetek el nem múlnak.
  6. Olykor szükségszerű lehet hatóanyagot váltanunk. Megtörténhet, hogy egy korábban jól bevált készítmény egyszer csak már nem hat eléggé. Váltás esetén mindig konzultáljunk orvosunkkal, gyógyszerészünkkel.
  7. Pollenallergia esetén használjunk naponta többször tengervizes orrspray-t, mely természetes, így nem okoz hozzászokást. Funkciója, hogy lemossa orrnyálkahártyánkról az allergéneket, továbbá hidratálja, regenerálja a gyulladt orrnyálkahártyánkat.
  8. Általában délben, koradélután a legmagasabb a pollenkoncentráció, ezért, ha tehetjük, a szabadban végzendő tevékenységeket inkább időzítsük kora reggelre vagy estére, ugyanígy a lakás szellőztetését is.
  9. Pollenallergia esetén ne szárítsuk a ruhánkat szabad levegőn.
  10. Hazaérkezés után zuhanyozzunk le, mossunk hajat, hogy ne vigyük be az ágyunkba a polleneket.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyilvánosan Működő Rt.

A termék alkalmazásával kapcsolatos információkról a termekinformacio@richter.hu címen érdeklődhet.

Document ID: KEDP/DAD51K, Lezárás dátuma: 2021.03.29.